مجموع نظرات: ۰
شنبه ۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: تحقیق جدید نشان می‌دهد رژیم غذایی سالم حاوی میوه، سبزی‌جات و غلات کامل که میزان قند و گوشت قرمز یا فرآوری شده آن کمتر است با کاهش ریسک ناتوانی مرتبط است.

بيماري ام اس

به گزارش خبرنگار مهر، طبق نتایج مطالعه محققان دانشگاه جان هاپکینز مریلند، سبک زندگی سالم با افسردگی، خستگی و درد کمتر در افراد مبتلا به ام اس مرتبط است. زندگی سالم به معنای داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، حفظ وزن نرمال و عدم سیگار کشیدن است.

در بیماری ام اس، سیستم ایمنی بدن به چربی پوشش دهنده سلول‌های عصبی موسوم به میلین و همچنین خود سلول‌های عصبی حمله می‌کند. این آسیب می‌تواند موجب بروز علائمی نظیر خستگی، بی حسی، سوزن سوزن شدن، مشکلات راه رفتن، سرگیجه و بینایی تار شود.

این مطالعه شامل حدود ۷۰۰۰ فرد مبتلا به ام اس بود. میانگین سنی شرکت کنندگان حدود ۶۰ سال بود که به مدت ۲۰ سال مبتلا به این بیماری بودند.

«کاترین فیتزجرالد»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «ما براساس میزان مصرف بالا میوه و سبزی‌جات و غلات کامل و مصرف کمتر گوشت‌های فرآوری شده و قرمز و قند ناشی از دسر و شیرینی به شرکت کنندگان امتیاز دادیم.»

به گفته وی، «یک محدودیت این مطالعه این است که هیچ اطلاعات رژیمی در مورد گوشت‌های کم چرب یا ماهی وجود نداشت.»

شرکت کنندگان براساس میزان سلامت بیشتر رژیم غذایی‌شان به پنج گروه تقسیم شدند.

نتایج نشان داد گروه دارای سالم‌ترین رژیم غذایی حدود ۲۰ درصد کمتر دارای ناتوانی شدید فیزیکی یا افسردگی شدید بودند. منظور از ناتوانی شدید نیاز به استفاده از برخی انواع ابزار حمایتی نظیر ویلچیر یا عصا برای راه رفتن به اندازه ۲۵ قدم است.

طبق یافته‌ها، افراد دارای رژیم غذایی با بالاترین کیفیت روزانه ۱.۷ وعده غلات کامل و ۳.۳ وعده میوه و سبزی‌جات یا حبوبات مصرف می‌کردند. رژیم غذایی گروه با پایین‌ترین کیفیت حاوی ۰.۳ وعده غلات کامل و ۱.۷ وعده میوه در روز بود.

محققان دریافتند افراد دارای سبک زندگی کاملا سالم ۵۰ درصد کمتر افسردگی را تجربه می‌کردند، ۳۰ درصد کمتر دارای خستگی شدید، ۴۰ درصد کمتر دارای درد و یک سوم کمتر دارای مشکلات فکری و حافظه بودند.

کد خبر 426833
منبع: مهر

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha